Keuken op maat: de 4 belangrijkste trends van 2024

Wilt u een keuken op maat laten maken? Maatmeubel heeft de belangrijkste trends van 2024 op een rij gezet. Van warme houttinten, het gebruiken van glas tot aan een minimalistisch ontwerp: doe in dit artikel inspiratie op voor uw eigen op maat gemaakte keuken.

#1: Warme sfeer creëren met een houten keuken 

Een keuken op maat laten maken die veel warmte uitstraalt? Dan is een houten keuken wellicht iets voor uw ruimte. Dankzij de ruime keuze aan kleur en verschillende manieren van verwerken creëer je een unieke keuken. Nog een belangrijk voordeel: aangezien hout eenvoudig te bewerken is, wordt schade zonder al te veel moeite ongedaan gemaakt. Vandaar dat houten keukens vaak worden gekozen door gezinnen met (jonge) kinderen. Bovendien is het materiaal duurzaam. Behoefte aan extra kleur? Dit jaar worden vooral de kleuren mat lichtbruin, donkergroen, diepblauw, wit, beige, en groen/blauw gecombineerd met hout. 

keuken trends 2024

Bron: Pinterest

#2: Licht en transparantie met vitrine kasten

Dé oplossing voor het creëren van meer overzicht en ruimte in uw keuken is door gebruik te maken van glas. Met vitrine kasten breng je licht, transparantie en diepte in uw keuken op maat. Maak gebruik van opvallende accessoires in de kast, bijvoorbeeld unieke vazen, persoonlijke foto’s en/of kunst. De voordelen van glas kunnen ook worden behaald door gebruik te maken van glazen achterwanden. Let erop bij glazen keukenkasten en – laden dat een rommelige indruk wordt vermeden.

keuken trends 2024

Bron: Pinterest

#3: Minimalistische keuken op maat 

Ook in 2024 wordt de gedachte “less is more” nog steeds omarmd. Door te kiezen voor het verwijderen van overbodige elementen in uw keuken op maat, wordt dit een plek van rust.

Deze trend wordt teruggezien in alle woningtype. Een minimalistische keuken wordt ontworpen door gebruik te maken van eenvoudige en strakke lijnen en focus te leggen op symmetrie. Ook kasten zonder grepen dragen bij aan het creëren van een minimalistische stijl.

keuken trends 2024
Bron: Pinterest

#4: Gebruiken van een nis voor extra opbergruimte

Gebrek aan ruimte? Met een nis wordt er op een eenvoudige manier extra ruimte gecreëerd. Er wordt gebruik gemaakt van het uithollen van een muur. Hierdoor komt het muurvlak dieper te liggen. Lijkt het op het eerste oog erop dat er in uw keuken geen geschikte muur is? In de meeste gevallen is het mogelijk om dit met een voorzetwand op te lossen. Is dit het geval, let er dan wel op dat er ruimte verloren kan gaan. Wel krijgt u hier de optie om een koffiecorner te maken voor terug, inclusief voldoende opbergruimte. 

keuken trends 2024

Bron: Pinterest

Wilt u een eigen keuken op maat laten maken of heeft u vragen over exclusieve keukens op maat? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Deze berichten zou je wellicht ook interessant vinden

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.